Du skal bruge:

100 gr. blødt smør
250 gr. sukker
1 æg
100 gr. mandelsplitter
225 gr. hvedemel
2 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. hjortetaksalt

 

Fremgangsmåde:

♥ Pisk blødt smør, sukker og æg tykt

♥ Bland mel, kanel og hjortetaksalt

♥ Vend det i smørmassen

♥  Tilsæt mandelsplitter

♥  Ælt dejen, evt. med lidt ekstra mel

♥  Småkagerne bages ved 175 grader i ca. 20 minutter

Dejen skal være lidt klistret, ellers “falder” den fra hinanden, når den skal rulles. Del dejen i fire portioner, kom godt med mel på bordet, og tril nu hver portion dej til lange ruller med en diameter som en 20´er. Læg ruller på en plade med bagepapir – og med god afstand imellem, da rullerne flyder ud under bagningen. Tryk rullerne lidt flade med en gaffel, og bag dem til de er gyldne og sprøde. Når rullerne er bagt, tages de ud og skæres på skrå i 2 cm tykke snitter og lægges til afkøling på en bagerist.

Der bliver ca. 50 stk. småkager ud af denne portion dej, god fornøjelse : )