Frokost

Mormors frokostbord

Vores café er en tidslomme, hvor man med få skridt fra vejen føler sig hensat til en svunden tid, eller til barndommens besøg hos bedstemor. En fællesnævner for retterne på ”Mormors frokostbord”, er den klassiske danske frokost, der startede som højt belagt smørrebrød i starten af 1880’erne. Smørrebrød var dengang festmad, i modsætning til de flade ”klapsammen”-madder, man fik i dagligdagen.

Vi serverer ikke smørrebrød, men giver jer mulighed for selv at ”bygge” jeres eget klassiske smørrebrød.

Vi ønsker jer alle velkommen og velbekomme!

 Vi serverer frokostbord hver dag fra kl. 12.00 – 15.00.

Husk: Bordreservation er altid en god idé

Laksemousse med rejer og urter, hertil grøn hjemmelavet mayonnaise

Laks var absolut festmad i 50`erne. Laksen var dengang en kostbar spise, og som i almindelige hjem, ikke ofte kom på bordet. Kun ved særlige festlige lejligheder blev skønheden serveret, hel, kogt og kold. Vi har valgt at bruge laksen i en hjemmelavet laksemousse. Retten er en sikker vinder med sin kombination af laks, syrlig citron og urter.

Tarteletter med høns i asparges, samt ærter og gulerødder

Fryd jer, nu kommer der tarteletter på bordet. Ingen behøver at luske rundt med en hemmelig kærlighed til tarteletter. Spis så mange I lyster.

Roastbeef med hjemmelavet remoulade, peberrod, ristede løg og kokkens hjemmelavet sylt

En vaskeægte klassiker fra det gammeldags mormor-køkken, som både smager og dufter fortryllende. Det er en herreret, som damerne selvfølgelig også godt kan lide. De klassiske danske retter holder stadig.

Belgisk paté med kokkens hjemmelavet sylt, samt sky

Forløberen for vor tids kendte leverpostej fandtes allerede i Middelalderen. Den tids patéer bestod af kød og spæk, indbagt i dej. De var ikke smørbare, og var på ingen måde hverdagskost. Heldigvis har dette ændret sig, og her kan I nyde en dejlig cremet paté.

Bulgursalat med sæsonens grønt, samt feta, tomat og krydderurter

Her får du kokkens ynglingsopskrift på bulgursalat, en fantastisk lækker salat med krydderurter og virkelig god smag.

Rødgrød med fløde

En sommerklassiker, som falder i god jord hos både unge og gamle, og som vist ikke findes mange andre steder end i Danmark.

Til hele herligheden serveres der hjemmebagt rugbrød, langtidshævet brød, samt rørt smør.

Hele herligheden koster kr. 160,00 pr. person
Børn 2 – 9 år kr. 55,00

Tilkøb til Mormors frokostbord

Hjemmelavet tomat-paprikasild med soltørrede tomater, urter, samt æg kr. 55,00

Sild har siden Middelalderen været en uomgængelig ressource for befolkningen på Bornholm. Silden var, som rugbrød og grød, en vigtig bestanddel af den daglige kost på Bornholm.  Bornholm og sild – kultur og arv – Smag på vores hjemmelavede sild.

Dagens varme gryderet kr. 120,00 – Børn 2 – 9 år kr. 55,00

Gryderettens historie kan spores flere tusind år tilbage, hvor den blev tilberedt over bål, og i dag er gryderetten, mest kendt som dejlig simremad.

Kokken har hver dag en smagfuld gryderet klar, 0g hvis du er sulten efter simremad med maximal smag, skal du prøve vores dagens gryderet.