Frokost

Mormors frokostbord

Vores café er en tidslomme, hvor man med få skridt fra vejen føler sig hensat til en svunden tid, eller til barndommens besøg hos bedstemor. En fællesnævner for retterne på ”Mormors frokostbord” er der for den klassiske danske frokost, som startede som højt belagt smørrebrød i starten af 1880’erne. Smørrebrød var den gang festmad, i modsætning til de flade ”klapsammen”-madder, man fik i dagligdagen.

Vi serverer ikke smørrebrød, men giver jer mulighed for selv at ”bygge” jeres eget klassiske smørrebrød.

Vi ønsker jer alle velkommen og velbekomme!

NB: Fra 1. juni til 31. august serverer vi frokostbord hver dag fra kl. 12.00 – 15.00.

Før 01. juni og efter 31. august serverer vi kun frokost mod forudbestilling, min. 20 personer.

Rimmet bagt laks med rygeostcreme og frisk agurk

Laks var absolut festmad i 50`erne. Laksen var dengang en kostbar spise, og kom i almindelige hjem, ikke ofte på bordet. Kun ved særlige festlige lejligheder blev skønheden serveret, hel, kogt og kold. Vi har valgt at serverer denne spise i en lidt mere moderne udgave.

Tarteletter med høns i asparges

Fryd jer, nu kommer der tarteletter på bordet. Ingen behøver at luske rundt med en hemmelig kærlighed til tarteletter. Spis så mange I lyster.

Kogt skinke med hjemmelavet italiensk salat

En vaskeægte klassiker fra det gammeldags mormor-køkken, som både smager og dufter fortryllende, hertil hjemmelavet italiensk salat.

I Danmark hedder det sig, at italiensk salat hedder sådan, fordi farverne er de samme som i det italienske flag – grøn, rød og hvid. Men byder man en italiener på italiensk salat, vil han sige, at det er russisk salat, fordi italienerne mener, den er opstået i Rusland. Er du forvirret? det er vi også, men de klassiske danske retter holder stadig.

Paté af okse – og grisekød med cognac, hertil cornichoner.

Forløberen for vor tids kendte leverpostej fandtes allerede i Middelalderen. Den tids patéer bestod af kød og spæk, indbagt i dej. De var ikke smørbare, og var på ingen måde hverdagskost. Heldigvis har dette ændret sig, og her kan I nyde en hjemmebagt paté.

Sommersalat med mormordressing

Salat med spidskål og grønne asparges vendt med den klassiske mormordressing, som bare er smagen af solskin og sommer.

Rødgrød med fløde

En sommerklassiker, som falder i god jord hos både unge og gamle, og som vist ikke findes mange andre steder end i Danmark.

Hele herligheden koster kr. 160,00 pr. person
Børn 2 – 9 år kr. 55,00