Kagebordet

Vores café har karakter af et hyggeligt privat hjem, indrettet med en skøn blanding af nyt og gammelt,
der giver caféen en unik atmosfære.

Her kan du nyde vores berømte ”ta´selv” kagebord af den gammeldags slags med kringle, boller, lagkage, gl. dags æblekage, skærekager, frugttærter og småkager – og   det bedste er, at hele herligheden er hjemmebagt, og du kan spise så meget, du lyster fra kagebordet.

Kagebordet varierer fra dag til dag.

Fru Petersens kagebord

Kagebord inkl. kaffe, te, varm kakao med flødeskum, juice, saft og frisk frugt:

Pr. person kr. 190,00
Børn fra 3 til 10 år kr. 75,00

Og hvis ikke der er plads i maven til det helt store kagebord, er der også mulighed for at vælge 1 stk. kage fra kagebordet.

Der tages forbehold for prisændringer i løbet af sæsonen.

Vores kagebord med dets store udbud af forskellige slags kager, er et billede af det Sønderjyske kaffebord. Det Sønderjyske kaffebord opstod i tiden efter 1864, da Sønderjylland kom under tysk styre, fordi de tyske myndigheder ofte ikke ville give spiritusbevilling til de kroer, hvor danskerne mødtes. Derfor blev der i forsamlingshusene serveret kaffe og kage i stedet for kaffepunch, som afslutning af møderne. Kvinderne medbragte selv deres hjemmebag, og der var stor konkurrence mellem kvinderne om at bage de mest velsmagende kager og tærter.

Et “fuldt” kaffebord bestod af mindst 7 slags bløde og 7 slags hårde kager – fra det bløde til det hårde, fra det fede og fugtige til det tørre og magre.

Og husk, det blev anset for uhøfligt at sige “nej tak” til at smage alle kagerne.

Det hed sig, at såfremt du ikke var ved godt helbred og havde en stor mave, så skal du aldrig indtage Sønderjysk kaffebord : ))

Vi glæder os til at byde jer velkommen, hos os er der: hygge, ro, masser af tid og kærlighed………..