
Du skal bruge:
200 gr. smør
200 gr. brun farin
200 gr. sukker
6 stk. æg
160 gr. mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. vanilje
4 spsk. kakao
200 gr. chokolade af
den gode slags
Fremgangsmåde:
♥ Pisk blødt smør, sukker og brun farin sammen til en stor, hvid masse. Jo bedre og længere du pisker, jo mere smelter sukkeret, jo mere hæver massen, og jo bedre bliver din kage
♥ Fortsæt med at piske, mens du tilsætter ét æg ad gangen
♥ Bland mel, kakao, vanilje og bagepulver og sigt det ned i massen
♥ Hak den gode chokolade i finere stykker og kom den i blandingen
♥ Kom blandingen i en bageform med bagepapir, og bag kagen ved 160 gr. i 30 – 40 minutter
♥ Da der er stor forskel på forme, og også stor forskel på ovne, er det en god idé, hvis du efter 30 min. mærker på din kage evt. med en strikkepind. Klæber dejen sig ikke til pinden, er den færdig
♥ Lad kagen hvile en stund på køkkenbordet, og nyd den så med vaniljeis og frisk frugt, uhm…