
Du skal bruge:
50 gr. gær
1/2 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
1 æg
1 dl. mælk
175 gr. smør
250 gr. mel
Fyld:
50 gr. smør
50 gr. sukker
50 gr. rosiner
Pynt:
50 gr. nøddeflager
Perlesukker
Fremgangsmåde:
♥ Smelt margarinen og tilsæt mælken, lad det blive lunt
♥ Opløs gæren i mælkeblandingen, tilsæt sukker og salt
♥ Kom mel i og rør dejen godt sammen, og lad den hæve i ca. 30 min.
♥ Fyld: Pisk smør og sukker til en let og luftig masse
♥ Ælt dejen godt igennem, og rul dejen ud til en strimmel ca. 15 cm bred og 1/2 cm tyk
♥ Læg fyldet på midten af dejen, fold siderne over fyldet
♥ Del evt. længen i 2 stykker og lad dem hæve 20 min. på bagepladen
♥ Pensl med æg og drys med nøddeflager og perlesukker
♥ Bag kringlen i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 180 gr.