Du skal bruge:

50 gr. gær
1/2 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
1 æg
1 dl. mælk
175 gr. smør
250 gr. mel

Fyld:

50 gr. smør
50 gr. sukker
50 gr. rosiner

Pynt:

50 gr. nøddeflager
Perlesukker

 

Fremgangsmåde:

♥ Smelt margarinen og tilsæt mælken, lad det blive lunt

♥  Opløs gæren i mælkeblandingen, tilsæt sukker og salt

♥  Kom mel i og rør dejen godt sammen, og lad den hæve i ca. 30 min.

♥  Fyld: Pisk smør og sukker til en let og luftig masse

♥  Ælt dejen godt igennem, og rul dejen ud til en strimmel ca. 15 cm bred og 1/2 cm tyk

♥  Læg fyldet på midten af dejen, fold siderne over fyldet

♥  Del evt. længen i 2 stykker og lad dem hæve 20 min. på bagepladen

♥ Pensl med æg og drys med nøddeflager og perlesukker

♥ Bag kringlen i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 180 gr.