Søg efter en opskrift
  • FRU PETERSENS KRINGLE
  • MARENS SMÅKAGER
  • ÆBLEKAGE MED MANDLER OG ÆBLER
  • BÆRKAGE
  • BROWNIES

FRU PETERSENS KRINGLE

Du skal bruge:

50 gr. gær
1/2 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
1 æg
1 dl. mælk
175 gr. smør
250 gr. mel 

Fyld:
50 gr. smør
50 gr. sukker
50 gr. rosiner

Pynt:
50 gr. nøddeflager
Perlesukker

Fremgangsmåde:

♥ Smelt margarinen og tilsæt mælken, lad det blive lunt

♥  Opløs gæren i mælkeblandingen, tilsæt sukker og salt

♥  Kom mel i og rør dejen godt sammen, og lad den hæve i ca. 30 min.

♥  Fyld: Pisk smør og sukker til en let og luftig masse

♥  Ælt dejen godt igennem, og rul dejen ud til en strimmel ca. 15 cm bred og 1/2 cm tyk

♥  Læg fyldet på midten af dejen, fold siderne over fyldet

♥  Del evt. længen i 2 stykker og lad dem hæve 20 min. på bagepladen

♥ Pensl med æg og drys med nøddeflager og perlesukker

♥ Bag kringlen i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 180 gr.

MARENS SMÅKAGER

Du skal bruge:

100 gr. blødt smør
250 gr. sukker
1 æg
100 gr. mandelsplitter
225 gr. hvedemel
2 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. hjortetaksalt

Fremgangsmåde:

♥ Pisk blødt smør, sukker og æg tykt

♥ Bland mel, kanel og hjortetaksalt

♥ Vend det i smørmassen

♥  Tilsæt mandelsplitter

♥  Ælt dejen, evt. med lidt ekstra mel

♥  Småkagerne bages ved 175 grader i ca. 20 minutter

Dejen skal være lidt klistret, ellers “falder” den fra hinanden, når den skal rulles. Del dejen i fire portioner, kom godt med mel på bordet, og tril nu hver portion dej til lange ruller med en diameter som en 20´er. Læg ruller på en plade med bagepapir – og med god afstand imellem, da rullerne flyder ud under bagningen. Tryk rullerne lidt flade med en gaffel, og bag dem til de er gyldne og sprøde. Når rullerne er bagt, tages de ud og skæres på skrå i 2 cm tykke snitter og lægges til afkøling på en bagerist.

Der bliver ca. 50 stk. småkager ud af denne portion dej, god fornøjelse : )

ÆBLEKAGE MED MANDLER OG ÆBLER

Du skal bruge:

100 gr. smør
250 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
2 dl. mælk
1 tsk. bagepulver
250 gr. mel
2 æbler i tern  

PYNT:
100 gr. smør
200 gr. brun farin
100 gr. nødder
100 gr. rosiner
1/2 kop æblejuice
et drys kanel

Fremgangsmåde:

♥ Blødt smør, vaniljesukker og sukker piskes sammen

♥  Æggene tilsættes et ad gangen, husk pisk godt mellem hvert æg

♥  Tilsæt mælk, bland mel og bagepulver og rør det i dejen

♥  Æbletern vendes i dejen

♥  Hæld dejen i en stor smurt springform

♥  Kagen bages ved 175 gr. i ca. 50 min.

♥  Alt pynt opvarmes i en gryde til en tyk konsistens og fordels på kagen, når kagen er afkølet.

BÆRKAGE

Du skal bruge:

200 gr. smør
250 gr. sukker
3 stk. æg
150 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
250 gr. blandede friske bær fra haven
(frosne optøede bær kan også bruges)


 

Fremgangsmåde:

♥  Blødt smør og sukker piskes let og lyst, husk pisk, pisk og pisk

♥  Æggene tilsættes et ad gangen, igen pisk – pisk – pisk

♥  Bland mel og bagepulver og rør det i dejen

♥  Bærrene vendes i dejen

♥  Hæld dejen i en smurt springform

♥  Kagen bages ved 175 gr. i ca. 45 min.

♥  Server kagen lun pyntet med friske bær og flødeskum

BROWNIES

Du skal bruge:

200 gr. smør
200 gr. brun farin
200 gr. sukker
6 stk. æg
160 gr. mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. vanilje
4 spsk. kakao
200 gr. chokolade af
den gode slags

Fremgangsmåde:

♥ Pisk blødt smør, sukker og brun farin sammen til en stor, hvid masse. Jo bedre og længere du pisker, jo mere smelter sukkeret, jo mere hæver massen, og jo bedre bliver din kage

♥ Fortsæt med at piske, mens du tilsætter ét æg ad gangen

♥ Bland mel, kakao, vanilje og bagepulver og sigt det ned i massen

♥ Hak den gode chokolade i finere stykker og kom den i blandingen

♥ Kom blandingen i en bageform med bagepapir, og bag kagen ved 160 gr. i 30 – 40 minutter

♥ Da der er stor forskel på forme, og også stor forskel på ovne, er det en god idé, hvis du efter 30 min. mærker på din kage evt. med en strikkepind. Klæber dejen sig ikke til pinden, er den færdig

♥ Lad kagen hvile en stund på køkkenbordet, og nyd den så med vaniljeis og frisk frugt, uhm…